receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


ŠPANĚLSKÁ BRAMBOROVÁ TORTILLA

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor:Tereza Vandrovcová


Ingredience Pro 2 osoby:

150ml olivového oleje
0,5kg brambor (pevné konzistence)
1 větší cibule, 3 stroužky česneku
2-3 bio vejce, 2-3 lžíce vajahitu
hrst mražené kukuřice
zelená petržel, sůl, pepř



Příprava:

Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Na rozpálený olej (100ml) dáme brambory, osolíme, dobře promícháme. Snížíme oheň, přidáme cibuli, na kousky nakrájený česnek a opékáme 20 minut za občasného míchání dozlatova.

Vyjmeme z pánve na síto a lehce vysušíme ubrousky. V míse rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme brambory, kukuřici a petržel a opatrně promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej (50ml) a rovnoměrně rozložíme směs (nemícháme). Pozvolna opékáme až omeleta ztuhne a je ze spodu opečená.

Pomocí talíře omeletu obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotovou tortillu nakrájíme na čtvrtiny jako koláč a podáváme ozdobené červenou paprikou.

                               
                                

Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz